Visita a la Catedral i Museu de Tortosa

[spb_video title=”Una visita que el sorprendrà” link=”https://youtu.be/UBPYq5hYfsM” full_width=”no” width=”1/2″ el_position=”first”] [spb_video title=”Tortosa Monumental” link=”https://youtu.be/g6dDXLmVabE” full_width=”yes” width=”1/2″ el_position=”last”] [spb_text_block pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Visita cultural a Tortosa. Us sorprendrà, segur!

Museu de l’Escorxador

El Museu de Tortosa, instal·lat en l’antic edifici modernista conegut com l’Escorxador (aquest era el seu anterior ús) és una instal.lació moderna en la qual farem una passejada per la història d’una ciutat bimil·lenàia com és Tortosa, a través de les seves exposicions permanents. També sol acollir interessants exposicions temporals d’artistes locals en els seus pabellons anexos.

Jardins del Príncep

Els Jardins del Príncep és una d’aquelles joies tortosines que hom desconeix, i  que us recomanem visitar. Es tracta de les antigues instal.lacions d’un balneari rodejades per uns jardins espectaculars, en els que trobarem una exposició d’estatues de l’escultor Santiago de Santiago. Les seves instal.lacions, enbolcallades per les restes de les muralles tortosines, ens ofereixen unes vistes espectaculars de la ciutat.

Avançades Sant Joan

A la sortida dels jardins, i remontant uns 200 metres la pujada, arribarem a les Avançades Sant Joan. Són les restes d’una antiga fortificació, visitables, la magnitut de les quals ens dóna mesura de l’importància que tenia la ciutat de Tortosa en segles passats, com la cruïlla entre Catalunya, Aragó i València.

Castell de la Suda

Un cop visitades les Avançades, davant nostre s’alça, imponent, el Castell de la Suda, actualment en ús hoteler com a Parador Nacional. Els seus jardins exteriors, molt cuidats, i les vistes que tindreu des de les seves muralles, justifiquen, per sí sols, la visita a les seves instal·lacions.

Barri del Rastre: Reials Col·legis

Deixarem el cotxe, i baixarem fins els casc antic a través de les escales que ens portaran al barri del Rastre. El més antic de la ciutat, on hi trobarem veritables tresors per als amics de la cultura. La primera troballa, els Reials Col·legis, actualment Arxiu Municipal, conserva veritables joies que relaten la història de segles a Tortosa, mitjançant les obres que es conserven i mantenen.

Centre Interpretació del Renaixement

Davant dels Reials Col·legis, hi trobem el Centre d’Interpretació del Renaixement. Una joia, visitable, que ens parla dels gloriós passat de la ciutat de Tortosa durant el segle XVI.

De camí cap a la Catedral, trobarem altres elements dignes de ser contemplats, com ara el Portal del Romeu. Porta d’accés a la ciutat, just davant l’imponent Catedral.

Catedral de Tortosa i Museu de la Catedral

La Catedral de Tortosa és la construcció que potser millor reflecteix el pas del temps i les petges que aquest deixà en la ciutat. El seu llegat patrimonial fa la seva visita inexcusable. L’enderroc de l’illa de cases que impedien veure la seva façana i admirar la seva magnitut, ha estat un gran revulsiu en els darrers temps. Un gran encert, sens dubte, del consistori tortosí.

Precisament, en aquest espai, s’estan fent excavacions donat el nombre i importància de les restes trobades.

La Catedral, pel seu lateral, acull l’Exposició Permanent Santa Maria de Tortosa. Aquesta exposició  ens permet aprofundir en el coneixement de la ciutat i entendre l’històric paper jugat per Tortosa i el seu Territori.

Adjuntem els horaris i preus de la visita que els presentem.

Tortosa Card

Si esteu interessats en visitar i delectar-vos amb aquests equipaments culturals de primer ordre, us recomanem l’aquisició de la Tortosa Card. Un passi, vàlid per a dos díes, que us permetrà accedir a totes les instal.lacions pel mòdic preu unitari de 7 €. La trobareu en qualsevol dels primers equipaments detallats Escorxador i Jardins del Príncep. Us ho recomanem

Si preciseu allotjament per a la vostra estada, us oferim els nostres apartaments de lloguer a Sant Carles de la Ràpita. A escassament 30 Qm. de Tortosa, i que us permetrà conèixer, també, una població singular i marinera al litoral del Delta de l’Ebre. Conegui aqui els nostres preus i disponibilitat.

Horari de visita de la Catedral i Museu de Tortosa

Del 01/05 fins al 13/10 (Exposició):

Dilluns tancat excepte festius o vespres de festa.

Dimarts a dissabte: 10 a 14:00h i 16:00 a 19h

Diumenges: 11a 14h


Del 14/10 fins al 31/04:

Dilluns tancat excepte festius o vespres de festa.

Dimarts a dissabte: 10 a 13:30h i 16 a 18:30h.

Diumenges i festius: 11 a 14h
Tancat els dies 25 i 26 de desembre, 1 de gener i diada de la Cinta (primer diumenge de setembre).

Entrada general: 4€

Jubilats, Carnet Jove, familia nombrosa:  3€

Nens (10 a 16 anys): 3€

Grups ( mínim 20 persones): 2,50 €

[/spb_text_block] [spb_video title=”Els nostres apartaments a la Ràpita” link=”https://youtu.be/i8DQyEMUwPg” full_width=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]