El Delta de l’Ebre

[fullwidth_text alt_background=”none” width=”1/1″ el_position=”first last”]

El Delta de l’Ebre

El Parc Natural del Delta de l’Ebre es troba a la desembocadura del riu Ebre, a la província de Tarragona, a les comarques del Montsià i del Baix Ebre. Va ser declarat espai natural protegit l’any 1983.

Aquest espai inclou per ordre alfabètic,  els termes municipals de l’Ampolla, Amposta, Camarles, Deltebre, Sant Carles de la Ràpita i Sant Jaume d’Enveja.

El delta de l’Ebre és la zona humida més gran de Catalunya i una de les més importants de l’Europa Occidental, després del parc regional de la Camarga a França i el Parc nacional de Donyana al sud d’Espanya. El delta de l’Ebre cobreix 320 km², dels quals un 20% dels quals són àrees naturals protegides,  el 75% de la seva superfícies és cultivable, i la resta és ocupada per l’home, urbana, amb una població superior a es 60.000 persones.

L’activitat económica principal del territori, és l’agricultura amb cultius de regadiu, fruiters, i arròs. La pesca i l’aqüicultura juguen un paper molt important. Finalment el turisme  és considerat també un motor econòmic esencial per al territori.

El riu Ebre, el més cabalós de la península Ibèrica, és el principal responsable de la creació del Delta de l’Ebre. Durant milers d’anys ha aportat els sediments que han conformat el territori, dipositant-los aquí, i ghuanyant aquest espai al mar.

Aquest sediments han dissenyat  una extensa plana de més de 320 km² de superfície que es projecta prop de 22 km dins del mar. La silueta actual del Delta és triangular amb dos hemisferis, l’un al nord i l’altra al sud, que delimiten les badies del Fangar i dels Alfacs.

El clima del Delta de l’Ebre és mediterrani: amb temperatures moderades i humitat elevada, amb precipitacions més aviat escasses. El fenòmen més característic d’aquest territori és el vent, que sol ser persistent i moltes vegades intens.

Aquest és el nostre Delta, a grans trets, i ha estat nomenat Reserva de la Biosfera. Un ecosistema fràgil i preciós que mereix ser visitat i respectat.

Us oferim els nostres allotjaments al Delta de l’Ebre. Apartaments de lloguer a Sant Carles de la Ràpita. Esperem que us sentiu com a casa vostra. Podeu comprobar disponibilitat i preus en aquest enllaç.

Ens agradarà que ens visiteu i en gaudiu amb seny.

Us esperem!

[/fullwidth_text] [spb_video title=”Un paradís fràgil que cal conèixer” link=”https://youtu.be/QpI-zbyb98Q” full_width=”yes” width=”1/2″ el_position=”first”] [spb_video title=”Reserva de la Biosfera” link=”https://youtu.be/jKwOJy5b4t4″ full_width=”yes” width=”1/2″ el_position=”last”]